Banketletters warm maken, wat is de beste manier?

Banketletters warm maken, wat is de beste manier?

Wat lekker! Zo'n banketletter behoort toch wel tot een van de lekkerste lekkernijen tijdens de feestdagen. Met een vulling van overheerlijke spijs, omhult door krokante bladerdeeg, is deze lekkernij niet over te slaan. Warm is hij natuurlijk nog lekkerder! Maar kun je banketletters warm maken zonder dat hij sompig en nat wordt?

Warm of koud

Graag zouden wij de banketletters direct uit de oven bij je brengen. En tot op zekere hoogte gebeurd dit ook wel, maar logistiek gezien is het onmogelijk om ze zó snel te bezorgen dat ze nog warm zijn. Daarom willen wij je wat tips geven om de banketletters alsnog warm te kunnen serveren via verschillende methodes! "zijn ze koud niet lekker dan?" Ja, natuurlijk zijn ze koud ook superlekker! 🙂 Maar juist omdat onze banketletters op order worden gebakken, en dus écht vers zijn, geeft de warmte het net dat beetje extra's. Daarom de volgende tips:

Oven

Wij raden aan om de oven voor te verwarmen op 175 °Celsius. Plaats de banketletter zo'n 5 tot 10 minuten op een bakplaat om deze lauw tot warm te serveren. De smaak van amandelspijs komt zo het beste tot zijn recht.

Magnetron

Je kunt ervoor kiezen om de banketletter in de magnetron te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat bladerdeeg in de magnetron slap wordt. Heb je geen andere opties en wil je hem toch graag warm, dan is dit een optie. Laat hem zo'n 30-40 seconden op 800 Watt opwarmen. Doe dit niet veel langer want met een magnetron heb je het risico dat de amandelspijs te heet wordt of zelfs verbrand.

Verwarming

Een traditionelere manier van opwarmen is de verwarming. Dit komt wel goed uit want deze staat tijdens de koude wintermaanden toch wel aan! Verwikkel de banketletter in aluminiumfolie en plaatst deze op de verwarming. Laat deze 20 minuten liggen of maar 10 minuten als de verwarming hoog staat. Je banketstaaf is dan wel warm!

Voorbeelden

Zo voor de feestdagen (of zoals wij ze noemen: "Geefdagen") ben je natuurlijk druk op zoek naar ideeën om weg te geven aan je relaties / klanten / collega's.  Hieronder kun je een greep uit ons assortiment vinden. Alle letters zijn van dezelfde kwaliteit verzekerd.

Banketletters A t/m Z

Onze overheerlijke banketletters zijn er in alle letters te bestellen. Geen zorgen, ze bevatten allemaal evenveel spijs en zijn in gram even groot. Kies je eigen letters en maak je verpakking persoonlijk met een eigen ontwerp of sticker.

Banketletter S

Om ze heerlijke roomboter amandelletters zijn van echte bakkerskwaliteit. Deze heerlijke amandelletter is gebakken met echte roomboter en gevuld met zuiver amandelspijs. Wij garanderen een letter van topkwaliteit! Voeg ook een sticker naar keuze of met eigen ontwerp toe om je letter helemaal eigen te maken!

Gevulde speculaasstaaf

Naast de banketletters zijn er meer verse mogelijkheden. Zo worden ook onze speculaasstaven vers gebakken. Deze ambachtelijke speculaasstaaf wordt gevuld met heerlijke amandelspijs! Deze kun je zelfs personaliseren met een eigen sticker.