De do’s en don’ts van het geven van sinterklaasgeschenken aan relaties

De do’s en don’ts van het geven van sinterklaasgeschenken aan relaties

Het geven van Sinterklaasgeschenken aan zakelijke relaties is een echte traditie geworden in Nederland. Dit betekent natuurlijk niet dat het geven van een sinterklaasgeschenk geen waarde heeft, integendeel. Het is de ideale manier om je te onderscheiden en op te vallen tussen alle zakelijke cadeautjes en geschenken van je concurrenten. Het is echter wel belangrijk om hierbij rekening te houden met de do’s en don’ts van het geven van sinterklaasgeschenken aan relaties.

Do’s

Geef een persoonlijk cadeau dat past bij de ontvanger

Waar ligt de focus? Juist, Op de relatie! Zorg er dus voor dat wanneer je een sinterklaasgeschenk weggeeft aan een zakelijke relatie dat dit aansluit bij de ontvanger. Dit betekent natuurlijk niet dat het geschenk niet bij jouw bedrijf of onderneming hoeft te passen, maar vergeet niet voor wie het geschenk is.

Bijvoorbeeld, wanneer de ontvanger iemand is die veel geeft om dierenwelzijn? Kies dan voor een geschenk gevuld met vegan chocoladeletters.

Mandaat chocoladeletter

Houdt rekening met jouw huisstijl

Dat de aandacht op de ontvanger ligt betekent natuurlijk helemaal niet dat het sintgeschenk geen eigen draai mag hebben. Het is juist enorm leuk en veelzeggend voor de ontvanger wanneer een sinterklaasgeschenk een huisstijl van de verzender heeft meegekregen. Wanneer je jouw huisstijl combineert met een persoonlijke boodschap vergroot je de kans dat jij opvalt met je sintgeschenk enrom!

Sinterklaasgeschenk dat past bij de relatie met de ontvanger

Wat voor relatie heb jij met de ontvanger? Dit is zeker geen rare vraag om je af te vragen. De relatie met de ontvanger kan namelijk veel verschillende aarden hebben. Het kan variëren van onder andere vriendschappelijk tot heel zakelijk en formeel. Pas je sinterklaasgeschenk hier dan ook aan aan. Bij een zakelijke en formele relatie past namelijk een ander geschenk en andere boodschap dan wanneer dit gericht is aan een relatie die heel vriendschappelijk en bekend is.

Speel in op het moment

Wanneer geef jij dit geschenk? Grote kans dat het om een sinterklaasgeschenk gaat. Zorg er dan voor dat je geschenk aansluit bij het weggeefmoment, namelijk Sinterklaas. Geef het geschenk een subtiele Sinttint mee in combinatie met andere personalisatie. De vulling van het geschenk kan je hier natuurlijk ook aan aanpassen. Zo zijn kruidnoten ideale vulling voor Sinterklaasgeschenken!

Don’ts

Onjuiste prijs van geschenk

Bij elke soort relatie past ook een prijskaartje voor een geschenk. Klanten maak je al heel snel blij met iets kleins en gepersonaliseerd. Zakelijke relaties daarentegen verdienen vaak een wat groter geschenkbudget. Je belangrijkste relaties gaan hier misschien nog wel boven en verdienen extra aandacht.

Geen personalisatiesinterklaasgeschenken nieuw

Hoe zorg je er gegarandeerd voor dat je geschenk flopt? Door het geschenk helemaal geen persoonlijk tintje mee te geven. Een geschenk is op velen manieren te personaliseren. Denk aan een eigen logo, eigen huisstijl, persoonlijke boodschap, etc. Een geschenk zonder enkele vorm van personalisatie is gedoemd een ondermaatse indruk achter te laten. Kies dus voor een sinterklaasgeschenk dat op een mooie en passende manier te voorzien is van een personalisatie.

Hopelijk helpt dit je bij het geven van sinterklaasgeschenken aan relaties. Veel succes!