Hoe je de perfecte sinterklaas surprise maakt: tips en inspiratie

Hoe je de perfecte sinterklaas surprise maakt: tips en inspiratie

Surprises maken voor elkaar is een echte Sinterklaas traditie. Met je schoolklas, familie of vriendengroep is het altijd enorm leuk en spannend om de mooie en grappigste Sinterklaas surprises te maken voor elkaar. Laat je creatieve geest los en creëer een prachtige Sinterklaas surprise. Met een surprise kun je namelijk écht alle kanten op, bijvoorbeeld een surprise in de vorm van een chocoladeletters. We geven je wat tips & tricks om jouw surprise naar het volgende level te tillen zodat jij echt punten scoort deze Sinterklaas met jouw surprise!

1. Kies een thema of idee

Het beginpunt van iedere surprise. Wat voor surprise ga jij maken? Dit kan om een thema heen draaien of om een grappige gebeurtenis of idee. Dit kan iets zijn dat te maken heeft met de ontvanger van jouw surprise, zoals een hobby, sport of ervaring die je met die gene hebt gehad. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een algemeen thema, zoals Sinterklaas, sinterklaas lekkernijen of piet.

2. Verzamel je materialen

Knutselen sinterklaas surprise

Heb je een idee voor je Sinterklaas surprise? Dan kun je door naar stap 2; het verzamelen van je materialen die je nodig hebt om van je idee een mooie surprise te maken. Materialen voor surprises zijn vaak op veel plekken te krijgen, online of in (hobby)winkels. Denk aan papier, karton, verf, stiften, schaar, lijm en nog veel meer.

3. Schets je idee

Het is altijd een goed idee om, voordat je begint met het maken van surprise, een schets te maken van het idee dat je in je hoofd hebt. Zo visualiseer je jouw surprise idee en voorkom je moeilijkheden waar je tegen aan kunt lopen bij het maken van je surprise.

4. Begin te knutselen

Knutseltijd! Je hebt een leuk idee voor een surprise, hebt alle benodigdheden in huis gehaald en je idee gevisualiseerd. Nu is het tijd om van jouw idee een mooie creatie te maken. Volg je schets en laat je creativiteit de vrije loop. Maak je surprise zo origineel mogelijk, daar scoor je altijd punten mee, en zorg ook voor dat de ontvanger van jouw surprise de surprise ook kan waarderen en hem leuk vindt.

5. Vulling van de Sinterklaas surprise

Surprise af en helemaal gelukt? Dan moet deze nog gevuld worden. Vaak doe je dit al tijdens het maken van de Sinterklaas surprise, maar bij sommige doe je dit pas achteraf. Vul je surprise met kleine cadeautjes, Sinterklaas strooigoed en je gedicht.

Schrijf een origineel gedichtGedicht sinterklaas surprise

Vaak is het de afspraak dat je ook een gedicht maakt voor je ontvanger. Laat het leuk rijmen en neem hier grappige en mooie gebeurtenissen van het afgelopen jaar in op. Tips voor het schrijven van een gedicht voor in de Sinterklaas surprise:

  • Neem de interesses en hobby's van de ontvanger mee in het gedicht.
  • Wees niet bang om creatief te zijn.
  • Gebruik een leuk rijmschema, dit maakt het leuker om te lezen.
  • Kies de juiste lengte. Een goed gedicht is niet te kort, maar ook niet te lang.

6. Pak de surprise in

Surprise af en gevuld? Pak hem dan leuk in met passend cadeaupapier. Vaak is een surprise breekbaar, zorg er dus voor dat je hem zo inpakt zodat hij mooi blijft wanneer je hem meeneemt naar school of een andere plek.

7. Geef de surprise

Het heerlijk avondje is gekomen! Het is sinterklaasavond en het is tijd om jouw surprise te geven. Als je alle stappen hierboven hebt gevolgd weet je één ding zeker. Jouw surprise is een succes en de ontvanger zal hem met plezier ontvangen en openmaken.

Tips & Tricks:

  • Gebruik verschillende materialen en kleuren. Zo maak je je surprise leuker en spannender om te zien.
  • Wees niet bang om creatief uit de hoek te komen! Laat je ideeën de vrije loop en verras de ontvanger met een volledig originele surprise.
  • Vul je surprise met leuke en lekkere cadeautjes.
  • Maak je surprise niet te groot. Zo wordt hij moeilijk om te vervoeren of dragen.