Waarom sinterklaasgeschenken een belangrijk onderdeel zijn van relatiemarketing

Waarom sinterklaasgeschenken een belangrijk onderdeel zijn van relatiemarketing

Sinterklaas, misschien was het niet de eerste feestdag waar je aan dacht om een relatiegeschenk te geven aan je relaties. Terwijl dit juist de ideale feestdag is om je relatiemarketing te verbeteren. Maar waarom nou juist sinterklaasgeschenken en wat heeft het te maken de relatiemarketing voor jouw bedrijf? In deze blog leggen we stap voor stap uit waarom sinterklaasgeschenken een belangrijke onderdeel zijn voor je marketing.

Wat is relatiemarketing?

Laten we eerst bij het begin beginnen. Misschien heb je ooit de term relatiemarketing wel eens gehoord, maar wat betekent het nou eigenlijk? De term relatiemarketing staat voor een gezonde en hechte relatie met de klant. Deze marketing is anders dan andere marketing termen, want hierbij wordt er alleen gericht op de consument (de klant) en niet op de producten of andere strategieën.

Door middel van relatiemarketing kunnen bedrijven niet alleen de klanten binnenhalen maar voornamelijk behouden, daardoor kun je dus ook een sterke band opbouwen met de klanten. Door een sterke band om te bouwen win je het vertrouwen van de klanten, zij blijven dan loyaal aan jou.  Relatiemarketing wordt ook vaak in de Engelse taal gebruikt in Nederland: Relationship marketing.

Waarom een relatiegeschenk?

Een belangrijk onderdeel van relatiemarketing zijn de relatiegeschenken. Dit is een belangrijk onderdeel omdat je hiermee een band kan creëren met de klanten. Je creëert niet alleen een band maar ook hun vertrouwen en loyaliteit. En precies die termen zijn belangrijk voor je relatiemarketing. Vervolgens is een relatiegeschenk geven ook relatief goedkoper dan andere marketing acties. En tot slot kan je een relatiegeschenk helemaal zelf personaliseren. Door er dus een logo of een persoonlijke boodschap op te zetten versterk je de kracht van klantloyaliteit.

Waarom Sinterklaas het perfecte moment is voor relatiegeschenken?

hollands huis sinterklaasFeestdagen zijn altijd een goed moment om een geschenk te geven, hierdoor heb je dus een reden om een relatiegeschenk te geven. Wij weten als geen ander dat de decembermaand een drukke periode is want je hebt ook nog Kerstmis en Oud en Nieuw. Daarom is het juist leuk om vroeg in de drukke periode al een geschenk te ontvangen. Sinds Sinterklaas de eerste feestdag is in December is dit het perfecte moment.

Ten tweede is het ook uniek want vele bedrijven geven iets met Kerstmis maar niets met Sinterklaas. Terwijl Sinterklaas genoeg lekkernijen heeft die je perfect kan vormen in een leuk sinterklaas cadeau. Er is een groot sinterklaaspakket maar ook een klein sinterklaas cadeau. Of kies je voor een brievenbuspakket waardoor de ontvangers niet eens thuis hoeven te zijn. Het kan allemaal want Sinterklaas heeft alle soorten geschenken. Het is dus perfect als je al vroeg in de december periode wilt opvallen.

Tot slot zien alle sinterklaasgeschenken er vrolijk of smakelijk uit, iedere ontvanger zal gegarandeerd een compliment geven of ze gaan er lekker van smullen.

Sint-Nicolaas helpt dolgraag met het verbeteren van de relatie tussen bedrijf en klant. Een sinterklaas geschenk helpt gegarandeerd met de relatiemarketing van je bedrijf. Veel succes met geven!