Wat zit er in een amandelstaaf?

Wat zit er in een amandelstaaf?

Benieuwd naar wat er allemaal precies in een amandelstaaf, ook wel banketstaaf, zit? Je bent niet de enige! Hierom hebben wij ervoor gekozen om dit in onze blog uit te lichten.

Recept Banketstaaf

Om het feest bij Sinterklaas compleet te maken moet er natuurlijk ook een amandelstaaf gegeten worden. Deze kan je halen in de supermarkt, maar het aller lekkerst is de staaf natuurlijk wanneer je hem zelf gemaakt hebt. Althans dat is wat je tegen iedereen zegt.. Waarschijnlijk zal de verse ambachtelijke banketstaaf van Banketletters nét nog iets lekkerder zijn. Het recept voor de amandelstaaf is overigens niet moeilijk en goed uit te voeren.

Dit zijn de ingrediënten van een amandelstaaf:

  • 400 gr. amandelspijs
  • Vers bladerdeeg, 270 gram
  • 1 ei, om te bestrijken

Zo maak je een amandelstaaf

Eerst verwarm je de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en kneed het amandelspijs kort door en voeg een half ei toe om het amandelspijs wat soepeler te maken. Maak vervolgens van het amandelspijs 2 rollen van 32 tot 34 centimeter.

Rol het bladerdeeg uit en snij het doormidden. Leg over het midden van ieder stuk bladerdeeg een rol amandelspijs en vouw de uiteinden van het deeg over de uiteinden. Bestrijk deze uiteinden met water. Vouw één van de lange kanten over het amandelspijs en maak deze ook licht vochtig. Vouw tot slot de andere kant over het amandelspijs en druk dit goed vast, hij moet ten slotte niet open gaan in de oven. Leg de amandelstaven met de naad naar beneden op de bakplaat laat ze eerst 20 minuten rusten in de koelkast.

Bestrijk de amandelstaven met het los geklopte ei en bak ze in 25 á 35 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen en je hebt een heerlijke amandelstaaf!

Productinformatie amandelstaaf

Een roomboter amandelstaaf van 100 gram bevat 455 calorieën. Een amandelstaaf van 100 gram bevat daarna doorgaans 7,5 gram eiwit, 27 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet en 1 gram vezels.

Voedingswaarden per 100 gram:

Energie in calorieën 455 Kcal / 1904 kilojoule
Eiwitten 7,5 gram
Koolhydraten
waarvan suikers
45 gram
28 gram
Vet
Waarvan verzadigd
27 gram
10 gram
Natrium 500 milligram

Amandelstaaf

amandelstaaf-doos

Onze per bestelling vers gebakken ambachtelijke banketstaaf, heeft ook nog personalisatiemogelijkheden wat betreft de verpakking. Zo kan er gekozen worden voor twee verschillende dozen als verpakking en daarnaast kan je er ook je eigen ontwerp sticker op laten plaatsen. Wij hebben een aantal standaard ontwerpen voor Sinterklaas gemaakt, waar je eigen logo aan toegevoegd kan worden. Je kan er ook voor kiezen om een ontwerp geheel zelf aan te leveren of het uit te besteden aan onze grafische afdeling. Liever een roomboterletter? Bekijk dan onze categorie met diverse roomboter banketletters.