Welke soorten strooigoed kan je bestellen?

Welke soorten strooigoed kan je bestellen?

Onder strooigoed valt veel meer dan alleen kruidnoten en pepernoten. In strooigoed kan namelijk van alles zitten, naast pepernoten vind je er ook schuimpjes, chocoladeletters, borstplaat en marsepein in terug. Al deze soorten strooigoed kun je als mix bestellen, uitstekend om uit te delen of om mee te strooien. Maar je kunt ook voor specifieke onderdelen kiezen voor in sinterklaasgeschenken.

Soorten strooigoed

In strooigoed zit meer dan kruidnoten en pepernoten. De volgende lekkernijen zitten in strooigoed verstopt.

Pepernoten

Strooigoed in pull can

Een pepernoot is een taai, lichtbruin en naar anijs smakend banket. Vaak wordt deze lekkernij verward met de hardere kruidnoot. De pepernoot is gemaakt van roggebloem met honing en anijs en hebben een heel onregelmatige vorm.

Kruidnoten

Veruit het meest gegeten koekje tijdens de Sinterklaas periode; de kruidnoot. Dit heerlijke kleine koekjes worden gamaakt van meel, suiker, boter, peper, kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en nootmuskaat. De koekjes hebben een halfronde vorm en zijn heel krokant en bros.


Schuimpjes

Een schuimpje is een zacht snoepje. Schuimpjes hebben vaak vrolijke en opvallende kleuren en worden in vormpjes gemaakt. Het snoepje bestaat voornamelijk uit suiker en gelatine. In België noemen ze schuimpjes ook wel guimauves.

Wist je dat ... schuimpjes vaak als eerste uit het strooigoed worden gevist en vaak favoriet zijn van kinderen.


ChocoladelettersChocoladeletters strooigoed

Wie kent ze niet? De heerlijke chocoladeletters. Ze zijn te bestellen in alle letters van het alfabet, elk cijfer of leesteken. Er is altijd een heerlijke letter voor jou, ze zijn er namelijk in de smaken melk, puur en wit.

De heerlijke chocoladeletters bestaan bovendien in veel verschillende groottes. Van kleine letters van een paar gram zoals op de foto hiernaast of grote letters van soms wel meer dan een kilogram zwaar!


Borstplaat

Borstplaat is snoepgoed gemaakt uit water of melk, suiker en een smaakstof, zoals vanille of cacao.

Borstplaat wordt voornamelijk gegeten in de periode rond Sinterklaas. In de tijd dat suiker in Nederland alleen nog gemaakt werd van suikerriet, dat ver weg groeide en met schepen opgehaald moest worden, was suiker een duur product. Het werd dan ook alleen gebruikt bij groots gevierde feesten, zoals bruiloften of het sinterklaasfeest. Gespecialiseerde banketbakkers zorgden ervoor dat de suiker verwerkt werd tot suikerbeesten, hartjes enzovoort.


Marsepein

Marsepein

Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. Marsepein wordt vaak gebruikt om gebakjes en taartjes mee te decoreren. Het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. De structuur is erg fijn.

Marsepein kent zijn origine in het verre oosten en kwam pas in de zeventiende eeuw naar Europa. Het was traditie voor jongens om op de verjaardag van Sinterklaas, 6 december, hun liefde tegenover een meisje te verklaren door een stuk marsepein te geven. Tegenwoordig hebben we daar Valentijnsdag voor, jammer eigenlijk!

(Bron foto: Baksels.net)

Strooigoed bestellen

Strooigoed bestellen kan op verschillende manieren. Je kunt bestellen in grote hoeveelheden, ook wel grootverpakking of bulkverpakking genoemd. Daarnaast kan je ook kiezen voor prachtige Sinterklaasgeschenken die gevuld zijn met verschillende soorten strooigoed. Hier kan je bovendien een persoonlijk tintje aan geven. Dit maakt het een extra bijzonder geschenk om weg te geven!

Bulkverpakking strooigoed

Strooigoed bestellenOp zoek naar strooigoed in een grotere verpakking? Je kunt zakken strooigoed bestellen van 4 tot wel 7 kilogram! Je kunt kiezen voor zakken met een mix aan strooigoed, kruidnoten, pepernoten of voor echte Bolletje (chocolade) kruidnoten.


Sinterklaasgeschenken met strooigoed

Strooigoed in zakje Blikje met strooigoed Verfblik sinterklaaspakket

Personeel of zakelijke relaties verrassen met een prachtig Sinterklaasgeschenk? Dan ben je op Sinterklaasgeschenken zeker aan het juiste adres. Bij ons vind je het grootste assortiment originele Sinterklaasgeschenken die je volledig naar eigen wens kunt personaliseren. Een deel van deze geschenken worden gevuld met overheerlijk strooigoed van A-kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan weckpot met strooigoed en een eigen sticker, bedrukt blik of zakje gevuld met strooigoed of vrolijke sint crackers.