Onderscheiden op de manier van produceren

Damco clean label amandelspijs

E-nummers hebben ondanks internationale goedkeuring de laatste jaren een slecht imago. Consumenten accepteren slechts nog enkele noodzakelijke additieven. De amandelspijs van Damco onderscheiden zich al jaren middels deze manier van produceren.

Ze bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en worden geproduceerd zonder toevoeging van zout of kunstmatige conserveermiddelen. Hierdoor passen deze producten uitstekend binnen een clean label beleid, waardoor de ambachtelijke bakker een puur en eerlijk product kan bieden aan de steeds beter geïnformeerde consument. De amandelspijs is sinds augustus te herkennen aan de speciale 'clean label' sticker op de verpakking.

Waar bij veel transformaties tot clean label een deel van de smaak, consistentie en/of voedselveiligheid verloren gaat, is dit bij de spijs van Damco niet het geval. Er verandert niets aan de combinatie van ingrediënten, Damco produceert in feite al jaren 'clean label'.

Uniek in de branche is dat zij haar ruwe grondstoffen (amandelen) zelf inkoopt en in huis pelt. Doordat het pellen van de amandelen in huis gebeurt, hoeven deze amandelen maar éénmaal geblancheerd te worden, waardoor hun uitgesproken smaak behouden blijft. Dit proces is het beste te vergelijken met het gebruik van een theezakje; wanneer dit zakje slechts eenmaal wordt gebruikt is de smaak krachtiger en sterker, dan wanneer ditzelfde zakje meerdere keren wordt verhit.