Geniet van deze sintlekkernij

Kwaliteit van onze banketletters

De ene letter is de andere niet. Er zijn nogal wat verschillende soorten banketletters op de markt. De prijzen daarvan lopen, evenals de kwaliteit, sterk uiteen. Maar wat zijn nu de verschillen en waarom zijn de prijsverschillen zo groot?

In de volksmond worden banketletters ook wel boterletters genoemd. Maar er is een verschil tussen een banketletter en een roomboter amandelletter. De vulling van een banketletter bestaat gewoonlijk uit banketbakkersspijs gemaakt van witte bonen en abrikozenpitten. De echte delicatesse is de boterletter, waarvan het bladerdeeg gemaakt is van echte roomboter met een vulling van zuiver amandelspijs! Een heel verschil en dat proef je direct. Banketletters zijn vaak goedkoper, omdat deze zijn gevuld met een mengsel van witte bonen. De echte roomboter amandelletters zijn dus gebakken met echte roomboter en gevuld met amandelspijs. Dat is de kwaliteit die je van ons mag verwachten. Vind je elders goedkopere letters, let dan op het kwaliteitsverschil. Je kent ze wellicht, banketletters die bij supermarkten of groothandels worden verkocht rond de 3 euro. Ga er maar vanuit dat deze letters gevuld zijn met een wittebonenmaling en geen zuivere amandelspijs bevatten. Vaak is ook het bladerdeeg van inferieure kwaliteit en worden de letters volgestopt met voedingsmiddelen die de houdbaarheidsdatum verlengen. Zo kunnen de letters zolang mogelijk worden verkocht.

Per order gebakken

Elke order voor onze roomboter amandelletters wordt op bestelling gebakken. Wij maken vooraf geen producties die dan uit voorraad worden verkocht. Zelfs de standaard S of M, bakken wij uitsluitend op bestelling, maximaal 2 dagen voor de levering. Zo durven wij de beste smaak en hoogst haalbare kwaliteit te verzekeren. Twijfels? Neem de proef op de som. Ben je van plan banketletters te kopen, mail ons dan gerust voor een monster bestelling. Hiervoor berekenen wij een bijdrage van 15 euro. De monsterkosten worden in mindering gebracht op het moment dat je 25 of meer roomboter amandelletters bij ons bestelt. Wij leveren de amandelletters door heel Nederland met speciale koeriersdiensten i.v.m. de breekbaarheid. Op één adres, of per stuk op meerdere adressen of filialen. Dat scheelt een hoop rompslomp en is een service die een lokale banketbakker vaak niet kan waarmaken.

Wie bestellen bij ons banketletters?

Onze klantenkring wordt gevormd door zowel ZZP'ers als internationaal opererende multinationals. Veel MKB-bedrijven bestellen de letters om uit te delen aan personeel of klanten. Maar ook verenigingen, scholen, overheidsinstellingen en groot winkelbedrijven die bij meerdere filialen de letters geleverd willen hebben weten ons te vinden. Zo bezorgen wij in opdracht van diverse winkelketens jaarlijks op of rond 5 december alle filialen een roomboter amandelletter. Meer informatie over banketletters in een eigen letter of in een eigen verpakking? Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies! 078-890 77 66 of verkoop@sinterklaasgeschenken.nl