De grootste banketstaaf ter wereld, hoe lang is deze?

De grootste banketstaaf ter wereld, hoe lang is deze?

Banketstaven zijn meestal zo'n 30 á 40 centimeter lang. Maar net zoals er 's werelds grootste pizza is gebakken heeft in 2015 bakkerij 'De Kletskop' uit Rosendaal een poging gedaan de langste banketstaaf te bakken ter wereld.

Langste banketstaaf ooit

Het record dat bakkerij 'De Kletskop' poogde te breken stond op 20 meter, een flinke uitdaging dus. De banketstaaf werd gebakken voor het sinterklaasfeest op 25 november van de personeelsvereniging van de NS. Dat sinterklaasfeest zal dan ook niet snel vergeten worden, want het record werd hier verpulverd. Bakkerij 'De Kletskop' had een banketstaaf gebakken van dik 20 meter lang; 22 meter en 30 centimeter. Het bakken ervan was een flinke uitdaging, de banketstaaf werd in stukken van 60 centimeter gebakken en aan elkaar geplakt met marsepein. Kinderen mochten de staaf vervolgens versieren.

Trots

Bakker en eigenaar van bakkerij de Kletskop, Pieter Eigersma, moet nog wennen aan de nieuwe titel ' langste roomboteramandelbanketstaafstaf', maar wel is hij enorm trots op zijn nieuwe titel.

Banketletters / Banketstaven

Wil jij zelf banketletters maken of weten hoe ze het allerlekkerst te eten zijn? Lees dan de volgende artikelen: Banketstaaf, alles over deze lekkernij Banketletters warm maken, wat is de beste manier? Wil je genieten van banketstaven zonder zelf de handen uit de mouwen te steken of wil je banketletters/banketstaven inzetten als Sinterklaasgeschenk? Hier zijn ze, in combinatie met personalisatie, ook erg geschikt voor. Neem dan eens een kijkje op onze pagina over banketletters. Bronnen; Omroep Brabant en Bakkerswereld.nl